Hemliga Konversationer på Facebook Messenger

Facebook sa I förra veckan att det skulle börja testa den länge förväntade end-to-end-kryptering kapacitet i sin Messenger app, som gör det möjligt för användare att ha hemliga samtal.

Den nya nivån av säkerhet innebär att ett meddelande kommer att vara synlig endast till avsändaren och mottagaren – inte ens Facebook kommer att kunna läsa dem.

Användare kan ställa in en timer för att begränsa den tid som ett meddelande förblir synlig under samtalet. Facebook har anställt Open Whisper Systems Signal Protocol-teknik för att skapa krypteringen.

En viktig varning, end-to-end krypterad konversation kan inte ses på flera mobilsystem samtidigt – men kryptering är en valfri funktion.

Många användare vill kunna byta enheter under ett samtal – till exempel gå från en mobiltelefon till en tablett eller stationär dator. Med dagens teknik kan hemliga samtal endast läsas på en enhet.

Dessutom sänder du rikligt innehåll som GIF eller video eller göra betalningar, så kommer de inte att vara möjligt att använda kryptering.

E2E Motivering

Några av de säkerhetsprotokoll i samband med end-to-end-kryptering har väckt frågor bland Messenger-användare.

Alla hemliga meddelanden krypteras i lokal lagring med två nycklar och fjärrnyckeln kan återkallas, sade Alex Stamos, säkerhetschef på Facebook, i en serie tweets svar på frågor.

Vidare är det troligt att en uppdatering av end-to-end-kryptering gör det möjligt att stödja multidevice användning, sade han, vilket är hur miljontals Facebook Messenger-användare fungerar för närvarande.

Hundratals miljoner Messenger-användare pratar genom Web-to-Web noterade Stamos, men det finns för närvarande inget säkert sätt att lagra koden eller verifiera nycklar utan att använda mobil teknik.

Tillhandahållandet av end-to-end-kryptering tjänar två viktiga användningsområden för Facebook mitt i en robust debatt om konsumenternas privatliv och säkerhetsprotokoll runt om i världen, säger Tim Mulligan, analytiker på Midea Research.

”För det första kommer det att hjälpa Facebook verkar vara på den sida av den digitala konsumenten, och för det andra, gör det möjligt för företaget att bebo samma etiska höga mark som hithero har varit förbehållet Apple om integriteten för sina användare”, sade han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *