Google släpper DeepMind på energislukande datacenter, skärning kylning räkningen med 40%

DeepMind är en mästare på en av de mest komplexa spelen på jorden, men kan den hantera dag till dag energifrågor på Google datacenter? Som det visar sig , ja, och det med vrede!

Energi behoven hos ett datacenter beror på många faktorer, från efterfrågan till vädret, och anpassa sig till eller förutsäga dessa variabler för att uppnå maximal energieffektivitet kan vara svårt faktiskt. Google har tillämpat maskininlärning på problemet, att bygga en neural modell som dess AI kan hålla alla dessa faktorer i åtanke, så att säga.

Slutligen släppte forskarna DeepMind lös på ett levande datacenter – och resultaten blev omedelbart validering. Totalt energianvändning för kylning föll 40 procent och stannade där.

DC_PUE

Google är redan ganska oroad berörade energianvändning, efter att ha tagit många steg mot att använda förnybar energi och hålla saker effektivt. Så det är inte som ingen uppmärksamma problemen och börja ta itu med dem. Det DeepMind gjorde på datacentret, skulle också kunna generaliseras till andra system och distribueras till andra datacenter – som företaget säkert kommer att göra om och när det kommer att passa.

DeepMind laget planerar att publicera en mer omfattande beskrivning av sitt arbete i en verklig tidning vi ett senare tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *